Stalen kozijnen

Als je je kozijnen wilt vervangen dan kun je onder meer kiezen voor staal. Staal heeft zoals kunststof en hout ook erg veel te bieden.

Wat hebben stalen kozijnen te bieden?

Stalen kozijnen zijn tegenwoordig goed gelakt zodat ze lang meegaan en er geen roestvorming kan optreden. Daarnaast zijn ze ook goed geïsoleerd en onderhoudsvrij. Deze soort kozijnen kunnen op de werkplaats ook erg slank gemaakt worden. Daardoor is het mogelijk dat je met slanke stalen kozijnen een mooi interieur kan maken, maar genieten van alle voordelen die moderne kozijnen te bieden heeft.

Hieronder volgt een overzicht van de voordelen en nadelen van dit type kozijn.

Tabel voordelen & nadelen stalen kozijn

Voordelen Nadelen
Is erg sterk en kan er dus veel (en zwaar) glas in gezet worden. Duur. Stalen kozijnen zijn erg duur en lopen de kosten al snel in de duizenden euro’s op.
Er is maar weinig kozijn nodig om veel glas te dragen. Dit zorgt voor meer lichtinval en past bij een elegant uiterlijk. Het is toe te passen in industriële panden en bepaalde soorten oude woningen. Niet in elk gevel even mooi.
Geen onderhoud nodig. De coating beschermt de stalen kozijnen tegen de weersinvloeden. Er is voldoende isolatiemateriaal nodig om stalen kozijnen isolerend te maken. Daardoor gaat de kostprijs omhoog.

In 4 stappen naar nieuwe stalen kozijnen

Als je kiest voor stalen kozijnen hoe gaat het dan in zijn werk? Over het algemeen begint een specialist met een adviesgesprek en het tekenwerk. Het is belangrijk dat op de juiste wijze ingemeten wordt en dit wordt weer gebruikt voor het tekenwerk.

Daarna kan begonnen worden met de productie van de juiste en goedgekeurde modellen. Na de productie moeten ze gemonteerd worden en wordt het glas erin gezet.

Slanke kozijnen

Staal is erg sterk en kunnen daarom zeer slank opgeleverd worden. Dit zorgt weer voor fraaie beelden. Denk bijvoorbeeld aan zeer slanke aluminium kozijnen zoals die van MHB (www.mhb.nl).