Dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel vereist vakmanschap. Alleen een echte vakman kan dit doen omdat je vooral rekening moet houden met allerlei zaken zoals het type dakkapel, het glas, de kozijnen etc.. Een dakkapel kan vaak in 1 dag geplaatst worden maar wat zijn de kosten dan?

Vraag: wat kost een dakkapel?

De kosten zijn vooral afhankelijk van de breedte (wil je dat deze 2, 3 of 4 meter breed is?) en de kwaliteit van het gebruikte materiaal (hout of PVC). Een prefab dakkapel wordt al in de fabriek in elkaar gezet en kan zo binnen 1 dag op je dak geplaatst worden. Erg handig omdat je niet wilt dat je dak dagenlang openligt. Het risico op ongedierte en regen dat naar binnen kan wil je zo minimaliseren.

Een overzicht van de kostprijs dakkapel in 2018:

Breedte van dakkapel Kunststof dakkapel kostprijs Houten dakkapel kostprijs
2 meter €2.750 €3.500
3 meter €3.800 €4.000
4 meter €5.000 €5.250
5 meter €5.000 €5.550

Vraag: wat kost een dakkapel inclusief plaatsen?

Het is verstandig om ook de specialist aan huis te laten komen voor je een dakkapel besteld. Deze kan de ruimte dan opmeten en met goed advies komen. Een dakkapel moet namelijk wel op de juiste manier geplaatst worden. Het opmeten maar ook het plaatsen zit vaak al in de prijs verwerkt. Echter voor het plaatsen wordt vaak zo een €1000 euro gerekend.

Wat is een goede dakkapelspecialist?

Een echt goede dakkapelspecialist is… een dakkapelbedrijf dat sterke materialen gebruikt en het dakkapel in een keer goed op het dak kan plaatsen.

De dakkapel voordelen zijn onder andere:

  • Geen onderhoud
  • Gebruik van zolder als een extra kamer
  • Isolatie verhogend
  • Meer lichtinval op zolder