Kunststof kozijn

Kunststof maakt een ware opmars in kozijnenland omdat het veel te bieden heeft. Kunststof kozijnen hebben als voordeel onder meer:

  • ze zijn duurzaam omdat ze lang meegaan; zo een 50 jaar
  • ze vergen weinig tot geen onderhoud
  • ze kunnen warmte en geluid isoleren
  • ze zijn in alle kleuren verkrijgbaar
  • ze komen ook in een namaak houtnerf (niet te onderscheiden van echt hout)

Kostprijs

Het is afhankelijk van het profiel en eventuele extra’s die de kosten voor jouw nieuwe kozijnen van kunststof zullen bepalen. Het profiel wordt vaak door een fabrikant gemaakt en door meerdere kozijn merken gebruikt onder eigen naam. Er zijn dus minder profielfabrikanten dan kozijnmerken. Dat is ook logisch omdat een kozijnprofiel erg precies werkje is. Profielen van Duitse makelij zijn zoals auto’s van zeer hoge kwaliteit, denk aan merken zoals Schuco kozijnen.

Opbouw kostprijs kunststof kozijnen

De kosten van kozijnen van kunststof zijn afhankelijk van een aantal zaken. De kosten kunnen per raam of per m2 uitgerekend worden. Maar omdat elk raam een ander totaaloppervlak heeft is het beter om de prijzen per m2 uit te rekenen.

Materiaal neemt gemiddeld 52 procent in beslag. Daarna komen de installatiekosten, die 41 procent van de totaalprijs innemen. De laatste 7 procent bestaat uit afvoerkosten (5 procent) en voorrijkosten (2 procent). Bron: www.kosten-kozijnen.nl

Prijstabel kozijnen van kunststof

Kozijn type Prijs per m2
Kunststof (PVC) €500

Glas

Het is verstandig om direct te kiezen voor een betere HR-glas variant, mits je hier budget voor hebt. Hierdoor is het mogelijk om aanzienlijk op je stookkosten te besparen. En kun je tot wel 50 jaar gebruik maken van de beste beglazing zonder deze halverwege weer te vervangen. In een keer goed dus.

Prijstabel HR-glas

Glas Prijs per m2
Dubbel glas €75
HR+ glas €85
HR++ glas €90
HR+++ glas €135
Zonwerend glas €95